miercuri, 26 mai 2010

Foamea... si gandirea simbolica

Recunoasteti cladirea ? E celebra in Timisoara, daca sunteti din oras, nu cred ca n-ati calcat cel putin o data in incinta ei. Nu asta e important. Am o alta dilema:  oare domnul cel inspirat, cand a scris "sloganul" de mai sus, la ce, sau, mai bine zis, la cine se referea ?
Eu unul, cand aud sau citesc acest cuvant ma gandesc la celebrul personaj de la stirile de la ora cinci care a futut o vaca. Asa il chema, pe bune. Si satul era unul de munte, undeva in fundul Moldovei, intr-o saracie lucie si o mizerie de invidiat. Nu e nimic amuzant in asta. Nu e nici primul si nici ultimul care sa fi futut o vaca, ce d-zeu, dar amuzanta a fost pozitia proprietarului, bineinteles intervievat de naiba stie, sa fi fost Catalin Radu-Tanase sau altul, egal oricum. Individul, un taran de la munte in uniforma completa - cizme de cauciuc in picioare, pantaloni grosi din fetru, camasa, pulovar si sveter, in cap o chestie nedefinita, un fel de cusma/palarie, murdara ca naiba, barba de 3-4 zile, par in urechi, o buba mare pe nas, cativa dinti in gura, ma rog, va imaginati voi prototipul, plangea de mama focului, de-ti venea sa zici ca omul era indragostit de vaca. Prinre sughituri, cu greu, a reusit sa articuleze ceva de genul:  -- vaai, doamne, ce sa ma fac, io amu' cum o sa mai dau lapte sa beie la copchilasi de la vaca aiasta, dupa ce o bajocorit-o nemernicu' ista di Foamea ???

3 comentarii:

  1. Ar putea upgrada vaca cu un sistem 5+1 după care s-o facă brand de ţară. Ne mai glumim, ne mai râdem, da' ăsta-i nivelu'.

    Lulu, amnezie la ofertă n-ai văzut pe undeva ?

    RăspundețiȘtergere
  2. A se vedea si "Etologia ratarii induse de sentimentul tragicului inevitabil in contextul traumei post-tranzitie la bovine" de Mafoame, Mucescu, Shpageanu si Mortzievici, in "Analele Societatii, 1996".

    RăspundețiȘtergere
  3. Kik, stiu eu pe unu', ii zice Nelu si da bine cu dreapta, da' e tzeapa, ca dupa o zi tot ati revin amintirile si ramai numai cu durerea de falci si spate :-(

    RăspundețiȘtergere