miercuri, 7 decembrie 2011

Timişoara nu-i provincie.

Inainte de a citi, viziteaza wikipedia pentru a intelege etimologia cuvantului

Pentru toti care sustin ca Timişoara ar fi o provincie sau ar fi "în provincie",  le doresc să le moară rudele apropiate sfâşâiate de caini vagabonzi din "capitală" .

18 comentarii:

  1. @Dimitri: "tu cine pula mea esti ? " , asa se pune problema, vinitura mea sau, pt unii, musafir... ..?
    So ?
    so ? ai crumpi de vandut si noi nu stim, coaie ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nah, vezi tu, nu trebuia să mă duc până în "capitală" ca să mă sfâşie câinii ... se pare că şi noi, ăştia "din provincie" îi ajungem la capitolul ăsta.
    După ce şi-a lăsat mulajul colţului la mine în carne, laşul se mai învărtea în jur ... poate, poate mai prinde o bucăţică bună. Cu toate urletele şi înjurăturile mele, extrem de colorate şi inspirate de altfel, tot nu se lăsa dus. Dar, se pare că până şi dragii noştri câini comunitari se tem pentru podobele lor. În momentul când i-am explicat "frumos" că o să-l prind eu odată şi o să-i smulg coaiele, după care o să i le îndes pe gât să şi le mestece, şi-a băgat ciotul între picioare şi a luat-o la goană, jigodia!
    Poate ar trebui să-l întrebi pe dragul Dimitri dacă "are decât crumpi" de vânzare sau mai are şi nişte vaccin antirabic, că se pare pentru cei din provincie n-a mai ajuns.
    Dar hai să milităm toţi pentru drepturile maidanezilor, futu-le muma-n cur !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai nah... asa cum diverse pizde isterice ies in strada cu flashmob-uri si alte subterfugii, asa ar trebui sa facem si noi, chipurile sa militam pentru starpirea daunatorilor, si, in timp ce istericele isi hranesc ororile pe ascuns cu ciozvarte de mancare aruncate pe sub mana, asa putem si noi umbla cu chiftele cu sticla pisata...
    plm, daca e cu "survival of the fittest, cred ca avem atata talent la gatit sau muschi sa ridicam niste dale din caldaram sa le milostivim falcile...

    RăspundețiȘtergere
  4. Mda ... dacă tot am intrat în spiritul "minunatelor sărbători de iarnă" ar fi păcat să nu ne extindem dărnicia şi să nu-i colindăm şi pe aceşti drăgălaşi căţeluşi oropsiţi de soartă! Cred că îmi voi pregăti deja traista, plină de delicatesele de care ai vorbit mai devreme. Până la urmă, de ce să nu se bucure şi ei puţin de "milostenia" care ne invadează sufletele 1 dată sau de 2 ori pe an. Măcar îşi umflă burţile înainte de a crăpa !

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. daca tm nu e-n provincie, unde e, exact?

    RăspundețiȘtergere
  7. Pierzi esenţa. Noţiunea de provincie se raportează la / faţă de ceva.

    RăspundețiȘtergere
  8. http://www.timisoara.uvt.ro/timisoara_in_regatul_maghiar1.htm

    Asta pe vremea cand un cioban numit Bucur se calota laolalta cu maidanezii...

    RăspundețiȘtergere
  9. complexele de superioritate/inferioritate ale fostilor sclavi din imperiul austro-ungar sunt destul de funny.

    RăspundețiȘtergere
  10. dar e psihologie elementara, Omule-Bou. cele de superioritate le ascund pe cele de inferioritate, din care se trag.

    RăspundețiȘtergere
  11. Elementar, dragul meu cioban, este ca, in mod vadit, ceva din ostul meu vizavi de provincie te-a deranjat... si ma intreb de ce ridici la fileu chestiuni legate de complexe in situatia asta...

    RăspundețiȘtergere
  12. sigur, sunt complexat de timisoreni. m-ai prins.

    RăspundețiȘtergere
  13. Esti complexat din alte motive. Si nu-i treaba mea sa-mi bat capul cu asta.

    RăspundețiȘtergere
  14. sigur ca nu e. treaba ta e sa-ti rezolvi complexele de provincial. preferabil nu pe blog, totusi.

    RăspundețiȘtergere
  15. Celor care urlați și aruncați cu căcat în stânga și în dreapta, cred că voi sunteți cei care suferiți de vreo maladie psihică vis-a-vis de Timișoara și timișoreni, că de nu ați suferi, nu v-ați simți automat lezați.

    Cu 100 de ani în urmă, înainte ca cele trei Principate să profite de pe urma unui monarh străin, Timișoara nu era sub nivelul Budapestei sau al Vienei, avea doar o suprafață mai mică și era în continuă dezvoltare. Ceea ce nu se poate spune despre ghetoul de țară care s-a făcut brusc cu coaie după 1. Dec. 1918. Dată la care s-a înfăptuit tot răul. Asta nu e sărbătoare națională, ci e doliu. Pe vremea aia românii nu prea existau pe-aici, recte erau și ei ce puteau, sclavi sau avocați - fiecare după puteri. Dar, la o populație de doar 10% care exsita atunci, imaginați-vă cum au devenit românii majoritari aici, pentru a-și bate joc de toată moștenirea social-economică-culturală a urbei!

    RăspundețiȘtergere
  16. Pai da. Si dupa un secol de vinituri si nemti si unguri si alti timisoreni care au plecat, a ramas... ce a ramas...

    RăspundețiȘtergere