luni, 2 aprilie 2012

Povestea (Pulei) unei inimi. Pentru femei "single", by Diana Florina Cosmin

Iata cum in tara in care fiica manelista a presedintelui poate fi europarlamentar cresc tot felul de destepte cu nostalgii de bucuresti interbelic si dau sfaturi la viitoare expirate cu privire la "inima" si povestea ei prin viata. Povestea Pulei, daca vreti. Asa cum toate minciunile cu miros de adevar sunt si vor fi pe veci cel mai periculos lucru pentru bunul simt al novicilor, in povestea noastra (a Pulei), insiduos se insinueaza aceasta mica diva care la cei frumosi si in curand expirati 28 anisori, "ne" da lectii de viata. Despre inima, zice ea. Despre Pula, zic eu, hodoronc-tronc cu marlania cu care v-ati obisnuit. Pentru ca impostura da bine cu Pula. Cu pula mea, vreau sa zic. Nu ne prostesti, Diana-Florina. Nu e suficient sa-ti doresti sa fi fost o "zana" a bucurestiului interbelic ca sa-ti permiti (cu acel parfum de legitimitate) sa dai lectii de viata acelor viitoare nefericite expirate care isi pun sperantele in tine. E de rahat, si in sinea ta stii asta, pentru ca din paginile tale razbatea un minim miros de decenta. Corporatismul si coaching-ul sunt incompatibile, nu ai calitatea sa publici ce ai scris, pentru ca proastele te vor lua in serios. Nu-si permite sa dea "lectii de viata" unu' Ca Yalom, si te-ai trezit tu cu cas la gurita sa predici povestea pulei. Serios. Ramai la Cosmo.
E laudabila povestea ta cu urechile de iepuras si cu dezinvoltura, dar mai departe de atat, ce ti-ai propus ? Ca sa-mi citez un prieten mai carcotas decat mine, "care e miza ta in viata" ? Sa le rezolvi pe toate in stil bucurestenesc ?
Get an Effing life e sfatul meu. Live a little. Lasa-te postita de o turma de motoristi beti si o sa vezi cum capeti legitimitate sa dai lectii de viata.
Toate cele bune !

2 comentarii: